Про витратні матеріали для принтерів

Витратні матеріали - це матеріали, які використовуються в процесі виробництва, обслуговування або експлуатації обладнання, але не входять до складу готового виробу, але можуть міститися в комплекті постачання продукту.  Наприклад, витратними матеріалами для принтера є чорнило, папір, картриджі тощо. Витратні матеріали зазвичай мають низьку вартість і високу частоту заміни.

Витратні матеріали - це предмети, які фізичні особи та підприємства регулярно поповнюють. Після покупки ці товари мають менший термін придатності та потребують заміни.

Витратні матеріали для принтера залежать від типу принтера та моделі. Загалом, витратні матеріали для принтера можуть включати:

  • Картриджі або тонери для лазерних принтерів
  • Чорнила або картриджі для струменевих принтерів
  • Рідини для промивання друкуючих головок, очищення та дезінфекції
  • Папір для друку, фотопапір, плівки, полотна тощо
  • Запчастини для принтерів, такі як барабани, ролики, шлейфи, чіпи тощо

Відмінності між оригінальними і сумісними

  • Оригінальні витратні матеріали виготовляються виробником принтера
  • Сумісні витратні матеріали призначені для використання з певними принтерами, але виготовлені сторонньою компанією.

Переваги оригінальних і недоліки сумісних

Немає жодних сумнивів, оригінальні картриджі з чорнилом і тонером із якісним фотопапером завжди забезпечать оптимальні результати, оскільки вони спеціально розроблені для спільної роботи. З іншого боку, зображення, надруковані сумісними чорнилами, псуються швидше, ніж ті, що друкуються за допомогою оригінальних. Місце для зберігання та тип паперу також мають значення, тому краще вибирати оригінальні витратні матеріали.

Багато чорнил і картриджей з чорнилом сторонніх виробників коштують менше половини ціни оригінальних, однак тут діє старе прислів'я «ви отримуєте те, за що платите». Хоча може виникнути спокуса скоротити витрати, купуючи сумісні або відновлені чорнильні картриджі, вони не можуть гарантувати стабільну якість друку та іноді спричиняють незворотні пошкодження.

Сумісні картриджі з чорнилом і тонером виходять з ладу з кількох причин, зокрема:

  • Чіп не розпізнається
  • Друкувальна головка забивається
  • Картридж не підходить належним чином

Багато скарг, що надходять до авторизованих сервісних центрів, стосуються сумісних витратних матеріалів.

Тому для оптимального результату, співвідношення ціни та якості та спокою рекомендуємо купувати оригінальні витратні матеріали. Розроблені для роботи з самим принтером, вони розроблені експертами, щоб допомогти вам досягти найкращого результату від принтера.

Також рекомендується використовувати ті типи оригінальних чорнил для конкретного принтера, які вказані виробником, що можуть використовуватися для цього принтера.

Пошук чорнил для принтерів Epson